Nisan Ayında Bahçeler

Baharın en coşkulu günlerini yaşamaya başladığımız nisan ayı  itibari ile, doğa tüm renklerini şölene çevirircesine sunmaya başlıyor.Her bir ağacın çiçek açışı ile büyülendiğimiz bu güzel günlerde havaların ısınması ile bahçelere atmaya başlıyoruz kendimizi.Nisan ayında bahçenizde neler yapabilirsiniz?İşte size bazı öneriler...

Genelde mavi-mor renkte görmeye alıştığımız,pembe ve beyaz renkleri de olan sümbüllerinizi, latincesiyle muscarilerinizin solan çiçeklerini kesin.Yenileri açmaya devam edecek.Toprağının nemli kalmasına özen gösterin.Güneşi sevdikleri için güneş gördüklerinde boyları uzayacaktır.

Lale soğanlarınızı dikmeyi unuttuysanız lalesiz bir bahçeniz olmasın.Hemen fidanlıklardan güzel lalelerden alıp bahçe ve balkonlarınızı renklendirin.

Toprağın her geçen gün ısınmasıyla birlikte, yaza hazırlık için kışa veda ederek iyi bir temizlik yapmak şart.Bitkilerinizi sağlıklı gelişim sağlayacak şekilde gerekli budamaları yapın.Bu ay yağan yağmurla  budadığınız bitkiler hızla yeşerecektir.


Saksılarınızın topraklarını değiştirin ve havalandırın.Yeni toprak karışımları ile bitkilerinizi gerekiyorsa saksılarını büyüterek dikin.Yapacağınız gübreleme işlemiyle bitkileriniz daha uzun süre çiçekli kalacaktır.

Nisan ayında yeni uyanan bitkilerinize böcekler gelmesin diye böcek ilacı ve mantar ilacı gibi  ilaçlamalar yapın.

Ağaçlarınızdaki kuruyan ve hastalıklı olan dalları kesin.

Bahçenizdeki yabani otları çapalar ve tırmıklar yardımıyla temizleyin.

Çimlerinizin boyunu kısaltın.Gerekli vitamin ve gübreleme işlemlerini gerçekleştirin.


Eğer organik birşeyler yetiştirmek istiyorsanız yeşil soğan,marul,turp,salata gibi sebzelerinizi dikin.


Yeni saksılarınıza sardunyalar,begonviller, camgüzelleri dikin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.